Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Hjelp [Alt+6] brukerstøtte

Her er du nå :: www » no » vevkart » hjelp!

Navigasjon, globale og lokale valg

Under overskriften først på siden, finner du navigasjonslisten, som gir en kort forklaring på hvor du er på nettstedet. Klikker du på no, kommer du til startsiden, "tittelbladet" eller hovedsiden for det språket du velger å bruke nettstedet på.

Nettstedet er bygd opp som et hierarki. Avhengig av hvor på nettstedet du er, finner du til høyre for no forskjellige seksjoner.

Hver seksjon inneholder flere sider, og disse kan du velge fra menyen «Navigasjon» i høyre marg. Sidekartet gir ellers en oversikt over de aller fleste sidene, men noen sider er beskyttet mot allment innsyn.

Ytterligere informasjon

Siden om tilgjengelighet gir tips om hvordan du kan manøvrere rundt omkring på nettstedet ved hjelp av tastekombinasjoner eller standard kortkommandoer.

[Alt+0] ...

Oppe til høyre på hver side kan du skifte til annen layout med annen størrelse på skriften på skjermen. Dette er spesielt nyttig for folk med synshemminger, men kan også benyttes når du bruker laptop, PDA eller rett og slett blir lei av layouten. Muligheten til å endre utseende og skriftstørrelse, avhenger av at nettleseren din tillater bruk av javaskript.

Du kan også endre skriftstørrelsen ved å benytte de valgene som nettleseren din tilbyr. Gjør deg kjent med nettleseren din!

Ser siden rar ut? Prøv å endre størrelsen på vinduet, trykk F5 eller trykk F11! Jeg er svært interessert i å få tilbakemelding på hvordan nettstedet fungerer i forskjellige konfigurasjoner og kombinasjoner. Send gjerne en e-post til "banspam@aage.no" om du finner noe som ikke fungerer godt nok. Kritikk muliggjør forbedringer!

Lenker

Understreket tekst lenker internt til andre sider på dette nettstedet.

Ord med en annen farge enn teksten rundt, lenker gjerne til sider på andre nettsteder. Slike eksterne lenker åpnes i egne vinduer. Er du i tvil, så pek på et ord og det vil bli tydelig om det er en lenke der eller ikke. Lenkene er utstyrt med såkalte title-tagger: De sier noe om lenken og teksten den står i sammenheng med.

Ofte finner du lenker i bilder og annen grafikk. Bilder og gif-er har også "alt-tekster" med ekstra informasjon. Både title- og alt-tagger blir lesbare når du peker på dem med musen, såkalte mouse overs.

Utskrift

Sidene har fleksibel form og skal være enkle å skrive ut både i stående og liggende format. På enkelte sider finner du likevel en anbefaling om hvordan de best kan skrives ut. Merk at alt du ser på skjermen ikke vil bli skrevet ut, og at noe som ikke vises på skjermen kommer med på utskriftene!

Skulle du ønske å skrive ut noen av sidene, må du rette deg etter de juridiske betingelsene som gjelder for lagring av materiell fra nettstedet.

Mer © ...

Teknisk kvalitet på nettstedet

Koden på nettsidene er gyldig etter rådende standard. Sidene er validerte og skal være kompatible med de vanligste nettleserne på ulike plattformer. Eldre nettlesere kan dessverre ha problemer med noen effekter på nettstedet.

Last ned programvare!

Generelt blir det lettere å surfe når du har oppdatert programvare, som for eksempel en god, norsk nettleser, et program som kan lese pdf-filer, og et populært mediaprogram for lyd og bilde. Om du i tillegg har Flash, får du med deg det meste av aktuell web-design.

Akronym

Akronymer er ord som dannes av den/de første bokastaven/e i flere ord. CSS står for eksempel for Cascading Style Sheet, og Benelux for Belgia, Nederland og Luxembourg. En del av akronymene som er brukt i teksten, er merket slik at du kan holde musen over ordet og få frem en forklaring.

Oversikt

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no