Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

29. desember 1976

Her er du nå :: www » no » rock » text » Rapport fra London » nyttårsbrev

Den utvilsomt beste gruppen jeg har sett i de siste årene, er uten sammenligning Johnny Thunders & The Heartbreakers. De tok den nyåpnede klubben "Roxy" med storm forleden, der de fremførte et svært energisk repertoar, med en fantatisk frisk og underholdende sceneopptreden. Denne amerikanske punk-gruppen kan lett spille både Sex Pistols og Clash loddrett ned i støvlene. Gruppen ble dannet av Johnny Thunders og Jerry Nolan fra The New York Dolls, og de ligger allerede milevis foran sine britiske konkurrenter, da de i motsetning til f.eks. The Sex Pistols, er svært profesjonelle og dyktige både som musikere og entertainere. Derimot begynner de å nærme seg tredveårsalderen, og dette er nok utvilsomt en hindring, i tillegg til at amerikanske grupper sjelden klarer åbryte gjennom like lett som London-baserte band.

Musikalsk er The Heartbreakers akkurat der engelske punk-band snart håper å kunne komme, og dette, kombinert med London-gruppenes forholdsvis unge alder, vil uten tvil etterhvert bringe suksess til de beste av disse. Jeg vet ikke om The Heartbreakers for øyeblikket er i besittelse av platekontrakt, men hvis så er tilfelle, kan jeg anbefale gruppen på det varmeste. De er den mest imponerende gruppen jeg har sett siden The Stones i slutten av 60-årene.

Jeg hadde også gleden av å overvære en konsert fra The Flaming Groovies forrige uke, og igjen må jeg si at jeg sjelden har trivdes så godt på en konsert. Det fantes ikke et eneste kjedelig øyeblikk fra begynnelse til slutt, og publikum viste sin begeistring ved å trampeklappe gruppen tilbake hele fire ganger, etter at konserten skulle vært slutt. The Flaming Groovies er en gruppe som konsentrerer seg om beat-musikk fra midten av 60-årene, og de stiller til og med opp på scenen med Beatles-dresser og Beatles-hårsveis. Trommeslageren er en nøyaktig kopi av Ringo, og gruppen fremfører klassikere som "I Feel Fine", "She Said Yeah" og "Please, Please Me", som alle er perfekte til siste note. Deres beste sang er derimot "Shake Some Action" fra The Groovies' siste LP av same navn, og denne LPen kan absolutt anbefales. Ihvertfall er den en av mine favoritt LP-er for øyeblikket. (...) "Live At CBGB's" er tittelen på en LP fra "the home of american underground music". Dette dobbelt-albumet inneholder spor fra åtte forskjellige grupper [Mink DeVille, Laughing Dogs, Manster, Miamis, Shirts, Stuart's Hammer, Sun, Tuff Darts], og er en meget god forsmak på hva amerikansk undergrunnsmusikk i dag har å by på.

Neste tekst :: oversikt :: forrige tekst

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no