Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

November 1976

Her er du nå :: www » no » rock » text » Rapport fra London » november

Patti Smith har returnert til London, og som vanlig dreier omtalene seg om alt fra "møkk" til "fantastisk". Hun klarer ikke lenger å oppnå helt den samme entusiasme som ved forrige besøk, noe som vel skyldes at hennes mange tilhengere antageligvis har skiftet over til The Sex Pistols og Clash. Dere som ennå ikke har hørt Patti Smith kan prise seg selv lykkelige, og dere andre kan gå ut og kjøpe hennes siste LP, "Radio Etiopia" som nå er ute på markedet.

Det er ikke til å unngå ordet "punk" her i London lenger, da det for øyeblikket vrimler av "punk"-grupper, og det ser virkelig ut som om denne musikkformen kommer til å bryte gjennom på et stort nivå. Ordet "punk" kan vel best oversettes til norsk som "bakgårdsramp", og musikkformens tilhengerskare stiger nå så raskt at Sex Pistols neste måned kan tillate seg å holde konsert på selveste "Talk Of The Town". De utgir om noen få uker sin første singel, "Anarchy In The UK", med Iggy & The Stooges' "No Fun" på baksiden. I anledning utgivelsen legger gruppen nå ut på en omfattende Englands-turné, og med selveste EMI i ryggen tror jeg at de i løpet av kort tid kommer til å snu opp/ned på nesten hele musikkbransjen. Foruten The Pistols, er gruppen "The Damned" en av Londons mest populære for øyeblikket. De har en singel ute på markedet, "New Rose", og denne ble nylig omtalt på radio av Marc Bolan, der han uttalte at han ikke hadde hørt maken til energi siden The Rolling Stones utga "I Wanna Be Your Man". "New Rose" finnes på Stiff Records, og baksiden er en lyn-tempo-versjon av Lennon/McCartneys "Help". Dette er musikk som igjen vil få hårene til å strutte på dine foreldre, og det er godt å se at ungdom igjen er i opposisjon med en forfriskende og sjokkerende ny musikkform. The Ramones, USAs topp "punk"-band, har nå utgitt singelen "I Wanna Be Your Boyfriend", med to friske "live"-spor på baksiden. Denne er utgitt på Phonogram, så den skulle ikke være altfor vanskelig å få tak i i Trondheim. En av Englands mest populære "live"-grupper, Eddie & The Hot Rods, har utgitt sin beste singel til dags dato, "Teenage Depression", og denne har fått glimrende kritikk av musikk-pressen, og det er ventet at platen iallefall klarer å komme seg blant de fem første på listene i løpet av noen få uker. Platen er også innspilt "live", med en øredøvende versjon av "Shake" på baksiden.

"With The Roogalator" er tittelen på en ny EP fra gruppen mange kaller Englands svar på The Flaming Groovies. Platetrekket er en suveren kopi av "With The Beatles", og sporene inneholder en friskhet og energi som nå er standard for så og si alle gode "punk"-grupper. I likhet med alle nye musikkformer, har også denne sin egen dans, og Chris Spedding har nå utgitt singelen "Pogo Dancing" på RAK Records. Han blir "backet" opp av The Vibrators, som også har sin egen singel "We Vibrate" ute på markedet.

Den ukenlige musikkavisen Sounds, bød denne uken på to nye former for Top 20, der den ene gjaldt tenåringene, og den andre var for "gamle trøttsekker". De 5 første på den førstnevnte listen, var AC/DC, Eddie & The Hot Rods, Sex Pistols, Ramones, og Iggy Pop, mens listen for "trøttsekker" ble toppet av The Rolling Stones, Led Zeppelin, Rod Stewart, Elton John og Elvis Presley. Så får det være nok om "punk" for denne uken!

Trøndergutten Geir Waade gjør det også godt her for tiden, da han i disse dager har slått seg sammen med ex-Hollywood Brats gitaristen Eunan Brady, og dannet gruppen The Quick Spurts. De holder sin debut-opptreden ganske snart, og rapport følger selvfølgelig i denne spalten. (...) Den amerikanske undergrunnsgruppen The Flaming Groovies kommer denne uken til Europa på en omfattende turné. De spiller kommende søndag på London Roundhouse, der også The Troggs og The Damned skal spille. Rapport følger neste uke.

('My personal thing has never come from black music, and I'd hate to be involved with the blues or anything. I never get the blues. I might get down, but the blues haven't got anything to do with me, right? When I left The Clash, I joined a band called The Quick Spurts and I told them that if I could amputate their little fingers I would stay with them, because I hate all that twelve bar shit, you know?' PiL consciously and deliberately avoided the usual rock and roll paths. It meant de-learning rock guitar, which he hated so much anyway. Keith Levene til PIL-nettsiden fodderstompf.com)

Johnny Thunders og Jerry Nolan fra The New York Dolls, har nå dannet gruppen The Heartbreakers, og de er for øyeblikket opptatt med å turnere rundt i Europa, så se dem hvis de kommer til Norge, da de kommer til å bli store.

Neste tekst :: oversikt :: forrige tekst

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no