Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Oktober 1976

Her er du nå :: www » no » rock » text » Rapport fra London » oktober

Det er nå liv og røre i popverdenen igjen, og massevis av konserter og plateutgivelser er blitt annonsert denne uken. Det hersker mest spenning i anledning den amerikanske jentegruppen The Runaways' første konsert her på fredag, og full rapport fra denne følger neste uke. Gruppen består av fem jenter i 16-17-årsalderen, og de blir nedrent av unge gutter og journalister hvor de opptrer. De har i disse dager en Lp med tittelen "The Runaways" ute på markedet, i tillegg til en singel, "Cherry Bomb", som for tiden blir spilt meget ofte på radiostasjoner her. (...) Siden jeg skrev forrige ukes artikkel, har det nå blitt opplyst om at Punk-rock er bannlyst fra 100 Club. Som rapportert, var det jo en rekke tilfeller av slåssing blant dette publikum av desperados, så det var ikke så veldig overraskende at klubben nå i fremtiden sier nei takk til grupper som Sex Pistols, Clash og The Damned. Det er nå ca 18 år siden en gruppe har blitt bannlyst fra 100 Club, og tro det eller ikke, men gruppens navn var Rolling Stones.

Det var med store forventninger jeg tidligere denne uken oppsøkte London Roundhouse for å overvære den amerikanske jentegruppen The Runaways' London-debut. Det har jo vært skrevet en hel masse om dem i musikkpressen den siste tiden, og at mange andre også var nysgjerrig kunne det ikke være tvil om, da konsertsalen var fullpakket flere timer før konserten startet. Blant menneskemengden kunne man finne Chris Spedding, The Sex Pistols, The Clash og Glitter Band, som i likhet med en rekke andre hadde møtt opp for å sjekke opp dette siste amerikanske fenomen. The Runaways består av fem jenter i 16/17-års alderen, og de blir allerede idolisert her på samme måte som The Bay City Rollers, med unntak av at denne gangen er det g u t t e r som står for all fanmanien. De fleste synes vel at det er rene skjære idioti at så mange av oss kan finne på å stå i kø i flere timer for å overvære en konsert fra en rekke jentunger som ennå ikke er kommet ut av pubertetsalderen. Men The Runaways er annerledes. De er, overraskende nok, alle kompetente musikere, da særlig solo-gitaristen og batteristen, og deres scene-opptreden og fremførelse er svært profesjonell og fullt på høyde med, om enn ikke bedre enn hva The Bay City Rollers og deres likemenn har å by på. The Runaways' musikk er, må det innrømmes, noe ensidig, men likevel adskillig mere progressive enn hva man kunne vente seg. De uttalte nylig i New Musical Express at deres favorittgruppe uten tvil var The Ramones, og at ingen av dem hadde hørt noe særlig på The Beatles eller The Rolling Stones, da disse så absolutt hørte fortiden til. Gruppens konsert var som sagt meget god, og om ikke deres siste singelplate "Cherry Bomb" blir en massiv "hit", så blir iallefall etterfølgeren "American Nights" det. Dette er med sikkerhet fem jenter som vil nå langt opp innen den gutte-dominerende rock-verdenen. Vokalisten Cherry er rett og slett "too much", og mine tanker om henne egner seg slett ikke på trykk i Adresseavisen.

Ukens mest sensasjonelle nyhet må vel uten tvil være at The Sex Pistols nå har underskrevet platekontrakt med selveste EMI, med en forhåndsbetaling på 40.000 pund. Dette kommer med sikkerhet til å få liv i de andre store plateselskapene her, og jeg tror vi kan vente oss lanseringen av en hel del nye grupper i nærmeste framtid. At EMI gikk til dette spekulative skritt, viser bare at det er flere enn meg selv som nå tror at tiden er inne for en voldsom omveltning innen pop-bransjen. En får jo selvfølgelig et noe skjevt inntrykk her, da London jo slett ikke er representativ for resten av England og Europa, men det med et millionkonsern som EMI i ryggen kan jeg rett og slett ikke se The Sex Pistols feile.

Neste tekst :: oversikt :: forrige tekst

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no