Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Juli 1976

Her er du nå :: www » no » rock » text » Rapport fra London » juli

Endelig har den grusomme hetebølgen gått over, og det er nå levelige forhold her igjen. (...) Vi møttes [han og fire trøndere som var på besøk] i går på den nå så berømte Marquee-club, der Doctors Of Madness holdt konsert. Gruppen var som ventet, nokså sjokkerende (blått hår, massevis av make-up osv.), men musikken var kvalitetsmessig bra, med egne komposisjoner av god standard. Jeg ble allikevel ganske overrasket over hvor gamle medlemmene av gruppen er, de må alle være snart 30, og det spørs om det ikke dette blir gruppens største hindring på veien til toppen. Det er vanskelig å si etter en bråkete konsert som dette, men The Doctor Of Madness er vel egentlig bare en aldrende New York Dolls-kopi, iallefall presentasjonsmessig, selv om de selvfølgelig er adskillig bedre musikere enn hva The Dolls noensinne kan håpe på å bli.

Det som skulle bli årets kanskje aller største rock-konsert her, Wembley-konserten med The Grateful Dead, Santana og New Riders Of The Purple Sage, er nå avlyst. Grunnen er at kun 11.000 billetter ble solgt, og at arrangørene minst måtte selge 50.000 for å oppnå fortjeneste. Da konserten ble annonsert ventet de fleste seg at 100.000 billetter ville bli utsolgt på kort tid, og det var også snakk om TV-overføring til en rekke europeiske land. Men arrangørene fikk kalde føtter da billettsalget gikk sakte, og på forespørsel nektet gruppene å opptre billigere. Eneste utvei var å avlyse. Dette må være slutten på den gamle "undergrunn"-musikken, etter en langsom død. Folk er ikke lenger interessert i å overvære en 6-timers trøtt jam med grupper som Grateful Dead. (...)

En av Englands mest ettertraktede "live"-grupper, Status Quo, er nå tilbake på "hit"-listene. Deres "Mystery Songs" gikk denne uken inn på 19. plass. I helgen holdt de storkonsert for titusener av tilskuere i Cardiff, og man kan nok vente seg at platen går raskt mot toppen. I disse dager, med et marked overfylt av grusom Disco-funk, er det en lettelse å høre god, beinhard rock spilt i en stil Status Quo har gjort til sin egen.

Neste tekst :: oversikt = forrige tekst

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no