Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Hard Rock Kafé og Uffa, Trondheim

Her er du nå :: www » no » forord/rock

Fra midten av søttitallet til ut på åttitallet blomstret ulike subkulturer i Trondheim. Vinteren 1976-77 kom pønken til byen, og flere opplevde kanskje å bli frigjort fra kjente konvensjoner og trykkende regler. (Mikael Niemi beskrev et liknende fenomen i boken Populärmusik från Vittula.)

Disse nettsidene handler om Hard Rock Kafé og Uffa, som begge var fora for alternativ musikk og beslektede kulturuttrykk. Foreløpig finner du noen stamtrær og lister over tidlige konserter i pønkemiljøene i Trondheim. Spillelistene er ikke endelige, og forslag til rettelser og tillegg er svært velkomne!* Siste korrigering: 29. januar 2009.

Stamtrærne viser hvordan grupper forandret seg over tid, og gir en slags oversikt over hvem som var med i hvilke band. Stamtreet «den elektriske åndsrevolusjonen i Trondheim 1977-80» er lagd av André Lister. Treet «Trondheims Rockemiljø 1977-87» har en litt lengre tidshorisont og er lagd av Wix. Stamtrærne «Dum Dum & Kineserne» og «Israelvis» er lagd av willy B. Takk til alle tre for velvillig bruk av trærne. Trærne er beskyttede åndsverk og kun til privat bruk!

Posering for Uke-Adressa i januar 1992

Gammel nord-norsk pønk!

Rockefilla ...

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no