Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Jan Thomas' stylingguide

Her er du nå :: www » no » blogg » 2008 » 2.T » kjendisblogg (narcissus)

Ivo de Figueiredo anmeldte trykksaken Jan Thomas' stylingguide under overskriften 'Kosmetikk og indre lys' i Aftenposten for 18. mai (2008). Mot slutten kunne vi lese:

Til syvende og sist har nok boken størst interesse i kraft av sin slumrende ideologi. Jan Thomas mener styling gir kvinnen makt og selvtillit. Akkurat det har jeg forstått nå. Etter endt lesning lot jeg min eldste datter sminke meg etter bokens instruksjoner. Synet som møtte meg i speilet, var slående. Jeg har aldri sett meg vakrere, og jeg kan forstå at min nye skjønnhet kan gi meg makt i de rette omgivelser. Men da jeg forlot speilet, merket jeg at jeg fortsatt så meg selv utenfra, intenst oppmerksom på et utseende som jeg bare kunne vurdere etter andres blikk. Om Jan Thomas har rett og jeg nå var mer meg selv, var det et høyst skjørt selv jeg var utstyrt med. Ved middagen spiste jeg forsiktig for ikke å ødelegge leppestiften, å gni seg i øynene var utenkelig.
Jeg var vakker og i besittelse av skjønnhetens makt, men jeg var personlig ufri, og jeg forsto at jeg for første gang i livet følte meg som en virkelig kvinne.

Hr. Figueiredo er vel den som, riktignok indirekte, best har satt ord på hva denne Jan Thomas-figuren (som plutselig dukket opp i Kjendisnorge) eventuelt står for – av det jeg har fått lest så langt:

En merkelig figur, denne selverklærte stylingguruen – tilsynelatende blottet for innhold. Og kanskje er det helt greit. Man sier jo at dybde og det som er inni er det som teller, men det kan vi jo ikke se noe av! Det utvendige er jo lett tilgjengelig og synlig for alle og enhver, og som oftest ganske så greit å forholde seg til – mens sjelslivet, ja, det er jo så komplisert ...

Selv har jeg lært litt av hvert av Jan Thomas, jeg. For eksempel at når man folder hendene over brystet, så tar man ikke den ene hånden over (foran) den andres overarmsmuskelen. Nei, man legger begge hendene under armene og løfter frem bicepsene. Slik får man en mer maskulin (=viril?) utstråling! Og det er jo bare rafft, tidsriktig og frigort å ikke være homofob!

Litt mer ...

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no