Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

EgoCasting « solo person

Her er du nå :: www » no » blogg » 2007 » 3.T » september-desember « blogg for tredje tertial 2007

Denne bloggen skiftet jo retning for et par år siden, fra å være en virtuell dagbok til å bli en kommenterende blogg og et forum for skrivetrening (essay på fire målformer). For høsten 2007 kunne følgende snutt, skrevet av Bernt Hagtvet, fungere som ett av flere motiverende eksempel på essayistisk tilnærminger til tekst:

Forr har også lært av sin mester at å skrive godt, er halve moroa. Jeg bruker Forr som mønster for mine studenter. Bare én mening i hver setning. Ikke pynt deg med sjargong. Skriv gjennomskinnelig klart. À la Voltaire: Ikke sky noe middel for å fange din lesers slumrende interesse. Forr deler forøvrig Voltaires kulturradikale skepsis. «Hard-core Dagbla'», som min datter ville sagt det.

Sitatet fra professor Hagtvet er hentet fra epistelen 'En pressens elegantier' i Aftenposten for 27. juli (2007), en hyllest til nylig avtroppede debattredaktør Gudleiv Forr i Dagbladet.

Les mer ...

Essayfnugg

Essayfnugg ble overskriften da Bjørn Gabrielsen anmeldte Gudmund Skjeldals bok Fallande snø – den norske klimautfordringa i Dagens Næringsliv for 25. februar 2008. Innledningsvis kunne vi lese:

Ingen sjanger er så forrædersk og svikefull som essayet. Det er utrolig lett å kalle noe for et «essay», og grusomt vanskelig å skrive et som faktisk er bra. Når attpåtil flere av dem skal samles til en essaysamling med et bærende tema, høynes innsatsen, hvert enkelt essay må stå i et forhold til de andre. Samtidig skal man helst unngå å gjenta sine favorittpoeng.

Gabrielsen var jo ikke blant de mest tungbedte til en tur i marka, gjerne i følge med hunder. Og etter en real anmeldelse av Skjeldals bestrebelser, rundet anmelderen av blant annet med:

Her besvares mange spørsmål som stilles ofte, om enn bare halvveis: Bør man føle seg egoistisk for at ens klimaengasjement kan virke lovlig sterkt knyttet opp mot mulighetene for skiføre i fremtiden? Hva skal man si til folk som gnir seg i hendene over de nye mulighetene for å kunne suge opp olje hvis grønlandsisen forsvinner?

Neste blogg :: oversikt 2007 = forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no