Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Modning :: Muntrasjon eller Tristesse

Her er du nå :: www » no » blogg » 2005 » K:4 » desember

Har du oppdaget det, du også? Jeg trodde jeg visste det, men det gjorde jeg altså ikke. Jeg har en kropp! Og den er dødelig!

Livet utenfor kroppen – og andre muligheter! var overskriften på Trude Dybendahl Hartz' innlegg i Aftenposten lørdag 15. oktober (2005). Fru Hartz var tidligere verdensmester på langrennsski. I skrivende stund jobbet hun som coach, kurs- og foredragsholder innenfor temaet selvutvikling, dette begrepet som ble allment aktualisert på sekstitallet og som i dag finnes i et utall av kommersielle varaianter, såvel som noen med faktisk innhold og endring. Vel, teksten gikk slik:

Velkommen i klubben, sier du kanskje? Tenkte du på at kroppen en gang kommer til å dø da du var 20? Det var i hvert fall jeg lykkelig uvitende om! I en periode av livet blomstrer den med stæsja farger og dufter som oser utover til verden. Så svaier den, og er likevel sterk, i den omskiftelige vinden der ute – og elsker det, før det går mot høst uten at du merker det har vært sensommer ...
Så oppdagelsen: Det er ikke selvfølgelig at den blomstrer, får leke med vinden og være puste-prustende levende sammen med duggfriske regndråper og den nærende, pulserende solen! At jeg er en levende organisme kom som et sjokk! Og det etter å ha løpt rundt med denne kroppen i en del år, fått hengt noen medaljer rundt halsen, plukket opp noen dalere her og der, hatt det inderlig og herlig morsomt, og så løpt målbevisst videre ...
På kulen
Denne min kropp oppdaget jeg i et fremmed glimt av klarsyn en dag livet kom til å tumle skikkelig rundt med meg. Denne dagen bråvåknet jeg av tornerosesøvnen, uten en gang å ha vært kysset av prinsen, og oppdaget at kroppen skranglet! Hvorfor i all verden hadde den helt plutselig begynt med det?
Der så jeg meg selv, med vekslende stiler av kontrollert sveving, forskrevelser og uhemmet fremdrift, rasende ned mot 40-årsstreken. Jeg så jo at jeg ikke dro den helt ned til overgangen, og takket for meg, det skulle bare mangle. Men det er jo ikke gøy å lande på kulen heller, for søren, med én ski som suser ut til venstre på sin egen oppdagelsesferd, mens den andre febrilsk prøver å bære meg, som smiler helt overbevisende uanstrengt, mens jeg tumler, snubler, slår meg og skriiiiker, mens bukkerittet fortsetter nedover.
40-årsstreken
Et mellomlangt liv begynner å sette sine spor. Jeg husker da jeg passerte 20-årsstreken: Etter en kveld på byen, med øl, peanøtter og soloppgang, skyldte jeg alltid på peanøttene for dagen derpå-formen. Nå er det lite øl og peanøtter, så det kan ikke ha skylden. Soloppgangen, derimot ...
Nå skriker kroppen på søvn! Den må sove for å lade batteriene! Ja, nå går det jaggu nedover, gitt. Fytte-føy for en tanke! Den er så avskyelig, stinkende og dødelig at jeg må ta en pause i skrivingen og heller stikke av og gjøre noe levende! See you!
Jeg har vært og kjøpt vitaminer og mineraler, og rensende Gullris-te. På vei fra helsekosten rasket jeg med meg Kom i Form, hoppet over PULS – det har jeg nok av selv. Men jeg scannet Din Helse og andre frels-meg-magasiner i kassakøen. Tok med meg en bok om Yoga fra bokhandleren i Kabul. Han kunne sikkert trengt en sånn, forresten.
Muskel-løs?
Jeg sveipet nettet og sidene for fysisk ivaretagelse. Kanskje jeg burde ta skikkelig sats og gå på helsestudio; pumpe opp og trekke inn muskler rund baut? Uten muskler blir det ikke mye forbrenning, vet du! Og uten forbrenning kan det bli myyye kropp, sann! Vil du virkelig være totalt muskel-løs, når det er muskuløs og fast i fisken som gir den rette spensten til store steg i karrièrestigen?
Ja, hva skulle vi gjort uten muskler som kan holde på fasaden vår? Uten dem hadde jo hele den gyldne rustningen rett og slett sklidd ned, rent av meg, og blottlagt min sarte sjel!
Når jeg oppdager at høsten har kommet brått og fullstendig uanmeldt, kan jeg jo stå-på-jobbe litt ekstra, bla opp noen tusinger og fikse rynkene, øyelokkene eller de tobarnsslappe puppene. Nei, der er jeg i gang igjen ...

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no