Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Vilt i Namdalen

Her er du nå :: www » no » blogg » 2005 » K:4 » vikariatet nærmer seg slutten ...

Noen av mine urbane bekjente har undret seg over hvordan det har vært å bo såpass avsides som Indre Namdal, og jeg kan ikke si annet enn at jeg har trivdes hele veien. Jobben har gitt fine utfordringer – noe har jeg vel faktisk også fått gjort, mens annet har vært mindre vellykket – og ikke minst er jeg lettere restituert etter smellen i Stavanger.

Særlige lyspunkt med høy u-faktor finner man også i ytterkantene av sivilisasjonen; Her er en artikkel som Trønderavisas Stein Aakervik Olsen publiserte 6. oktober (2005):

NAMDALSEID: Politiet jaktet på en bilist 50-årsalderen i over en time i går før han stoppet. Lensmann Snorre Haugdahl unngikk så vidt å bli kjørt ned av mannen.

Overskriften var Politijakt i 60 km/t, og videre gikk teksten slik:

Den 50 år gamle mannen, som skulle ha vært inne til soning for et halvt år siden, hadde med sin mor i 80-årsalderen som passasjer. Han holdt hele tiden en jevn fart på 60 km/t.
Det var i 10-tida i går at politiet på Namdalseid ble gjort oppmerksom på bilen. De var på vei til Tøttdal for å avholde en trafikkontroll da de møtte bilen som var på tur sørover.
La seg på hjul
– Vi snudde og la oss på hjul etter mannen. Etter å ha tatt igjen bilen, gjorde vi tegn for at han skulle stoppe. Det hadde han ingen planer om og kjørte videre mot Namdalseid, sier lensmann Snorre Haugdahl.
Ved Namdalseid skole ble det forsøkt satt opp en sperring, men da mannen så den, snudde han og kjørte tilbake i retning Sjøåsen og Namsos.
– Vi så at det satt en eldre dame i bilen. Derfor var det aldri noe tema å prøve å presse mannen av veien for å få han til å stoppe, sier Haugdahl, og legger til at farten heller ikke var spesielt avskrekkende slik at mannen var til fare for andre bilister. Politijakten foregikk i konstant 60 km/t.
Sperret veibanen
Etter at mannen nok en gang hadde snudd for en politisperringen ved Sjøåsen, tok han av på Osenkorsen med kurs for Osen. Bjørnør lensmannskontor ble varslet umiddelbart slik at de fikk satt opp en sperring. Før mannen kom så langt, ble det litt dramatikk på brua over Øyungen.
– Mannen stoppet midt på brua og jeg gikk ut for å snakke med han. Men da jeg kom imot bilen, kjørte han rett imot meg slik at jeg måtte hoppe til side for å ikke bli overkjørt, sier Haugdahl.
Med politiet på hjul fortsatt mannen ferden mot Steinsdalen. Da han kom fram til sperringen, overga han seg straks til politiet.
Mannen bil var da nesten tom for bensin, så det var bare et tidsspørsmål før flukten hadde stoppet av seg selv.
Til legesjekk
Mannens mor i 80-årsalderen som var med som passasjer under hele politijakta, var litt preget av politijakten og ble kjørt til legesjekk i Osen.
Mannen ble fraktet til politiet i Steinkjer, hvor han blir sittende til i dag. I løpet av dagen blir mannen kjørt til soning – hvor han egentlig skulle vært for en måned siden. Årsaken til at mannen ikke stoppet for politiet, skal ifølge Haugdahl være at han ikke vil inn til soning.
Det er ikke første gang at politiet har vært på jakt etter mannen. Da saken mot han skulle behandles av tingretten i Namsos, tok han med sin eldre mor å dro på biltur til Møre framfor å møte opp i retten.

t-a ...

Neste blogg :: oversikt = forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no