Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Arbeidsledig, men ikke -løs

Her er du nå :: www » no » blogg » 2004 » mars

Midt i januar ble jeg plutselig arbeidsledig.

"Det ble listet opp mange grunner. Antallet skulle vel oppveie det faktum at hver enkelt grunn manglet tyngde." – fra 'Diskrete kulisser' av Odd W. Surén.

Så mye tid for meg selv har jeg vel ikke hatt på noen år. Etter tre og et halvt års kjør får jeg omsider hvilt ut. Men jeg sitter her med en følelse av å ha for få forpliktelser. Samtidig er det en flott mulighet til å ta tak i saker og ting som har fått ligge alt for lenge. Bunker med papirer og strøtanker sorteres: Noen strenger kan tas videre, annet er blitt uaktuelt og går rett på den mentale dynga.

Da anledningen først bød seg, ville jeg gjerne bruke tiden på å lese fag for å spisse kompetansen. Det var ikke vår kjære aetat spesielt begeistret for. Å krysse av for at du er under utdanning når du registrerer deg som arbeidsledig, er en dårlig ide.

Leseopplevelser

Torgrim Eggen er blitt svært så skrivefør. I boka Trynefaktor (2003) skildrer han blant annet en politiker som tidvis kan forveksles med vår nåværende kommunalminister, Jern-Erna (Solberg). Boka kan ellers leses som en velskrevet parafrase (eller allegori?) på de prosessene som har pågått i Solidaritetspartiet de siste 10-15 årene.

Eggen har utviklet et språk med fyldige setninger og en fin page-turner-fortellerteknikk. Tekstene er ikke lenger så hule og fraseaktige, som for eksempel i Gjeld (1992) eller i hine hårde dager da han var vokalist i et heller lugubert pønkrockband.

Hommage til bombeofrene i Madrid, 3/11

Picassos Guernica (Gernikara), fra 1937, som en hommage til bombeofrene i Madrid

Ellers ...

For første gang siden januar, en kjapp vestlandstur for jobbintervju. Stavanger er like forurenset, men jeg fikk da omsider sett byen badet i sol. Luften er bedre utenfor byen.

Noe privat | Små og store hemmeligheter

Det er ikke så mye nytt på denne aktueltsiden. Mange er nysgjerrige på hva som hendte i Stavanger i desember og januar. En del tid er gått med til å skrive om opplevelsene der borte, men tekstene er ikke tilgjengelige ennå. Materialet passer kanskje ikke for offentliggjøring, så jeg vil ha avklart en del juridiske forhold før det hele kan publiseres ...

 

* Lenke til tullenettstedet b3ta.com i illustrasjonen

"Alt det jeg har lagt på hylla i løpet av årenes løp, kom rasende ned i morges." – fritt etter Diktafon på P2 6. mars (2004).

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no