Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Oktoberside » helt klart

Her er du nå :: www » no » blogg » 2003 » høst

Jeg flyttet til Skedsmokorset nordøst for Oslo. Annekset jeg bor i ligger landlig til med utsikt mot Gjelleråsen og Nittedal. Tryvann ligger i sørvest.

* Et vakkert maleri av en indiansk kavalerispeider :: En gang var Nedre Romerike et rikt og fruktbart jordbruksområde. I dag minner terrenget meg om filmen Landskap i tåke

Veier

Skedsmokorset er et bakkete, gammelt kulturlandskap med mange storgårder. I dag er Korset gjennompløyd av veier på kryss og tvers. Store, nye boligfelt legger beslag på tidligere utmark, mens kjøpesentra og servicebygg er lagt til fruktbar dyrkamark. E6 skjærer gjennom kommunen som en seksfelts livsnerve nordover. Jeg har kjørt den mange ganger, men har vel ikke reflektert over hvor godt lyden bærer i landskapet.

* Bare et søtt lite andehode

Luftveier, øh ...

Nede på Kjeller vedlikeholdes F-16 jetjagere. En lørdag jeg stod ute på tunet steg en av stålfuglene ned fra himmelen. Den sirklet over dalføret og dalte sakte nedover; Det tok kanskje 20 minutter før den var klar til å lande på slettelandet nede ved Nitelva. Lydbildet brast hver gang den gjorde en runde i retning vekk fra åsen der jeg bor (da jetstrømmen vendte bakover mot meg). Noen dager seinere var det to jagere som sirklet over dalen, og støyen var drøyere enn på de fleste rockekonserter jeg har vært på. Uvant.

Men det minner meg om en sær opplevelse jeg hadde nord for Hamburg en gang. Jeg hadde vært med kunstrockbandet Tremulators ned til Osnabrück for å gjøre en miksejobb. I bilen på vei nordover hørte vi på kassetter med fersk pop på full guffe; Vi var slitne og langt inne i musikken. Plutselig var det som om lydbildet revnet: Et infernalsk bråk startet til høyre og forsvant ut i venstre kanal. Først etter at fenomenet hadde gjentatt seg et par ganger forstod vi at det måtte være Luftwaffe som drev lavtflyvning sør for grensa til Danmark.

Jeg bor i innflyvningstraséen til Gardermoen fra sør, ± 700 meter under flyene. Hver gang et fly kommer inn for landing merker jeg at jeg ikke er ferdig verken med flykrasjet i Operafjellene like utenfor Longyearbyen i september 1996, eller med det politiske og emosjonelle sjokket som 9/11 var.

Men det går greit å fly. Bare den siste måneden har jeg vært både i Tromsø, Stavanger og Haugesund. Landet vårt er vakkert, også sett fra oven, med klarvær er det litt som å se på kart.

Kommunen lever opp til slagordet: Skedsmo, møtestedet på Romerike. Et merkelig veikryss, men en sjelden gang er det da heldigvis stille her oppe i Brånåsen

[ til topps ]

Oppdatering på gamle venner: Klø bare fortsetter, han!

The 31st of October from 15.00 o'clock: Reception with free beer and tasty semi-acoustic chunks from the debut album "Eerie Stories" at ROUTE 66 (Fælledvej 3, Nørrebro,Copenhagen)

Later we go to the big party, look out below ...

* Plakat for releasekonsert i København, oktober 2003

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no