Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

September :: høst ...

Her er du nå :: www » no » blogg » 2003 » f5!

En hyggelig helg i Stavanger

Midt i september var jeg på gjenvisitt hos Torbjørn i Stavanger. For andre gang fikk jeg besøkt Rogaland Kunstmuseum ved Mosvannet, som har et pent utvalg av bilder av Reidar Auli (1904-77) og Erling Enger (1899-1990). Denne gangen fikk jeg også sett litt på bildene av Harald Dal (1901-81). Han har en del naturmotiv fra Nesodden malt seint på tredvetallet og under krigen. Motivene er lett abstraherte – så ut som formeksperimenter.

For skolene hadde de en flott formidlingsutstilling kalt Lys og skygge. Muséet brukte egne malerier for å eksemplifisere bruken av lys og skygge gjennom middelalderen, romantikken, nyromantikken og i dag. Flotte eksempler til semainaret om lys, som jeg var på i januar.

Og for første gang fikk jeg sett Stavanger Kunstforening. Bygget er i nyklassisk stil og signert arkitekt Erik Erga. Byantikvaren har betegnet bygget som en av de mest fremstående monumentale bygninger i Stavanger. De viste en utstilling med foto av Dag Thorenfeldt, og motivet var "den akterutseilte marinemaleren" Ivan Storm Juliussen i Jær-landskap.

Byen viste seg å være full av hyggelige folk, og klimaet virket veldig sørlandskt og mildt.

Logo for Torbjørn Skårilds film 'all in all' :: Torbjørn har også vunnet Amanda siden sist

Nettverk

Årene i Grimstad har forresten styrket kontaktene inn i filmmiljøet. Forleden var jeg en svipptur innom Haugesund og hadde to timer ledig. Der bor jo Fredrik – som jobber med pyro og lys på Kortfilmfestivalen – tenkte jeg, og ringte ham. Jaggu tok han ikke bilen og ga meg en totimers sightseeing òg kjørte meg ut på flyplassen etterpå. Flott fyr, flott by!

Jeg er vant med at teglsteinsbygninger er grå av eksos og annen urban forurensning, men i Haugesund så jeg en kirke som var nyvasket, av regn sa den underfundige haugalendingen Fredrik. Uansett, teglsteinen hadde en fin gyllen glød i aftenlyset. Kan bli religiøs av mindre, veit du.

P.S!

Et par menn har holdt meg våken om nettene de siste to årene! Henning Mankell skriver besettende bra, og Gert Nygårdshaug skriver alt for godt til at jeg får sove. (Sjekk også ut oram.com for litt elektronisk hitchhiking!)

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no