Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

August :: sensommer

Her er du nå :: www » no » blogg » 2003 » flytting

Forberedelser til  Great Garlic Girls' åpning av Nytelsesfestivalen, etterfulgt av Grimstad TenSings avslutning av deres Europa-sommerturne, ble de siste jobbene jeg gjorde sørafor. I slutten av august flyttet jeg til Østlandet.

* planetenes bane rundt solen :: Bare en illustrasjon i påvente av at høstmørket skal velsigne oss med en klar og fin himmelhvelving igjen

Trivelige Trøndelag. NB! Avsnittet er ikke egnet for sarte sjeler og patrioter

Jeg var en kjapp tur oppom Trondheim nettopp, og jeg tenkte at det kunne passe bra med en liten betraktning fra en bekjent av meg:

... vi flyttet og [gutten] begynner på Steinskolen nå. Men to barn holder. Vi har det ellers fint, selv om all tid virker disponert i overskuelig fremtid. Bor i tomannsbolig på vestkanten og har nettopp hatt to arbeidssomme, men tause polakker til å pusse opp kjelleren slik at barna kan sendes ned når det blir for voldsomt. [Barna] krangler så busta fyker, men elsker hverandre selvsagt, sikkert, dypest inne.

[Kona mi] jobber i staten, med et prosjekt som går på gjenbruk. Jobben hennes er nettopp blitt desentralisert til – hold deg fast – Trondheim, men hun har fått fjernarbeidsplass i Oslo inntil videre. Det frister nok ingen av oss spesielt å flytte dit. Jeg var i Trondheim i desember [2002] i forbindelse med et prosjekt, det var sikkert 4-5 år siden sist. Det slo meg da at alle husene lå veldig langt fra hverandre, hadde litt sånn Lofoten-følelse, hvis du skjønner hva jeg mener. (Det ble Lofoten på meg fordi jeg aldri har vært på Svalbard.)

Sist jeg var i Arendal, hadde jeg kaffe i en kombi kaffebar/platebutikk på Langbryggen. Det var også ganske OK, men selvsagt litt smått og klaustrofobisk for en utflyttet arendalitt. På slike steder kommer man litt for nært inn på alle de man har en vag følelse av å kjenne og muligens burde hilse på og utveksle noen fraser. Jeg får litt noia i Arendal, selv om det har blitt mye bedre med årene. Jeg har ikke noe i mot småbyer, men kunne aldri bodd i Arendal. Da heller Grimstad, eller helst Flekkefjord eller Haugesund eller Florø eller Molde. Ikke Trondheim heller, hvis du skjønner hva jeg mener.

Men vi trives i Oslo og ser ingen grunn til å flytte. Jobben min liker jeg, driver et lite produksjonsselskap [...] og vi har mye prosjekter om en rekke obskure emner jeg aldri ville visst en døyt om ellers. Det oppleves som eksklusivt.

For øvrig var det Sweet Charm jeg drakk meg full på første gang. En skremmende opplevelse. [Og] for øvrig synes jeg Fuhrs fabrikk bør bevares, selv om det ikke er mulig å få til full takhøyde. [En lokal debatt i Grimstad vinteren 2002-03.]

Ellers synes jeg Nytelsesfestivalen hørtes klam og kvalmende ut, men avslører selvsagt her alle mine fordommer om Grimstad og Arendal og andre småborgerligdominerte samfunn og deres form for bevissthetsutvidelse.

* Pynt :: Jeg liker den

Nettstedet www.aage.no

Midt i august besto nettstedet av 315 sider pluss støttefiler, rundt regnet 530 filer i alt. Statistikk over besøk på nettstedet viser at tallet på tilfeldig besøkende synker, samtidig med at samlet visningstid og antall viste sider øker. Det kan bety at folk får med seg mer av innholdet.

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no