Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Mai, juni og sommer

Her er du nå :: www » no » blogg » 2003 » iii!

Jobben ved Grimstad Kulturhus går mot slutten. Jeg har sagt opp. En liten oppsummering nå, så er det nye utfordringer! Under et jobbintervju forleden fikk jeg forresten et overraskende tilbud om å ta en psykologisk test. Så nå har jeg en profilanalyse!

Den 26. Kortfilmfestivalen, 2003

Årets festival gikk som i fjor. Tull med nyinstallert digital lyd i Pan gjorde at vi ikke kom helskinnet fra festivalen. Vi prøvde det meste for å få det i gang – med kontakter til Europas fremste på feltet – men vi klarte ikke å løse problemet, og selveste Ioan Allen fra Dolby sa: "You guys in Grimstad are breaking new ground—again!" [Det var så enkelt som at den splitter nye videokabelen ikke var god nok. Backup! Noen har sagt at den eneste sikre vitenskap er etterpåklokskap.]

Litt hyggeligere var det at Torbjørn Skårild vant Gullstolen for filmen alt i alt. Fyren har lagd to filmer på ti år og vunnet de to gjeveste norske kortfilmprisene. Forrige gang fikk han Terje Vigen-prisen for filmen alt som ingenting. [I ettertid har han også fått Amanda i Haugesund, og det betyr at han har vunnet tre betydelige priser og vunnet internasjonal oppsikt, for to korte filmer.]

Studier våren 2003

Bildet 'Nymphs and Satyr' av Adolphe-William Bouguereau, 1873 :: Jeg er klar for nye utfordringer!

Svak progresjon i utdanninga, men mitt livs beste karakter i faget Kunst- og idehistorie (to små vekttall).

[ til topps ]

Musikk, litteratur og film

På onsdag fikk jeg sett ska-core bandet Mighty Mighty Bosstones og Massive Attack på Quarten. Den musikalske fremføringen til Massive var kanskje så som så, men det visuelle var oppsiktsvekkende; live digital feed på storskjerm bak bandet – i sync med låtene og godt avstemt med profesjonelt lys!

Midt i mai ble jeg imponert over Michael Moore. Boka Stupid White Men er noe av det frekkeste jeg har lest på lenge. Filmen Bowling for Columbine ble derimot kjedelig; en blanding av europeisk sosialrealistisk film og Quiz-show? (Min tålmodighet med forenklede sammenfatninger, tynt underbygde påstander og amerikanere generelt, er noe tynnslitt for tiden. Lättsmältade kritik, som det senere ble sagt i den svenske filmkröniken.)

Forsøk å få sett Hero av Zhang Yimou! Både actionscenene og fortellinga slår Matrix II langt ned i støvlene. I stil og billedkomposisjon minner Hero meg om Kurosawas episke verk. Yimou bruker sterke farger og baker inn spektakulære forandringer i naturen – han er tydelig, men ikke overpoengtert.

Apropos forandringer i naturen: Også i filmen Svidd neger skifter årstidene plutselig, men på et tilforlatelig vis – noe som øker tempoet i fortellinga. Filmen anbefales, men noe nordnorsk* nakenhet må påregnes! (I hvilke filmer har du tidligere sett den marinesoldaten som dukker opp på slutten, Isaka Sawadogo, tro?)

[ til topps ]

* For meg fortonte filmen 'The Matrix Reloaded' seg som årets flopp. Men det er fascinerende at det kan koste så mye penger å lage så store kalkuner

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no