Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Fibernytt for januar og februar 2003

Her er du nå :: www » no » blogg » 2003 » i!

Fritid/jobb, av og på ...

Desemberferien i Egypt ga meg ikke bare flotte opplevelser, men også en kraftig matforgiftning, tror jeg. Legene fant heller ikke ut hva det var, og uten diagnose ingen medisin. Jeg var helt utafor. Etter fire ukers sykemelding prøvde jeg å jobbe igjen, men måtte gi meg etter tre dager og gå i ny sykemelding. Rensende, men slitsomt!

Midt oppe i det hele skulle jeg skrive en obligatorisk hjemmeoppgave i Samisk kulturkunnskap. (Uvant å skulle skrive når kroppen krever all oppmerksomhet.) I ettertid ser jeg at teksten spriker, men i Bjørneboes ånd har jeg allikevel lagt den ut her. ("Du skal skrive ditt liv" var vel kanskje ikke opprinnelig Bjørneboes utsagn, men han siteres ofte på det og i farta husker jeg ikke hvem som sa det først. Var det George Brandes, tro?)

Endelig tilbake på jobb var jeg på et Seminar om lys. Norske kunsthåndverkere i Sør-Norge hadde tatt initiativet til seminaret, mens Bomuldsfabriken sto for valg av foredragsholdere og den praktiske gjennomføringa. Brukbar kjendisfaktor både på deltaker- og forelesersida. Noen av foreleserne var vitenskapsfolk, andre var utøvere. Lysdesigneren Knut Hermansen snakket for eksempel om undervannsskulpturen i Ny-Hellesund. Professor Gunnar Danbolt foreleste over emnet Lys i kunsthistorien, 40 minutter i ekspressfart. Hans retorikk var så fengende at jeg umiddelbart overveide muligheten for å studere kunsthistorie i Bergen.

Etter Danbolts foredrag stusset jeg litt over at det er rart at jeg er blitt så fascinert av det førmoderne. Kanskje på tide å ta fascinasjonen på alvor og melde seg inn i Norsk selskap for 1700-tallsstudier, for bedre å forstå grunnlaget for nasjonsbygging på 1800-tallet?

Som en motvekt til abstraktene lys og kulturhistorie gjorde jeg nylig to mindre miksejobber for Darling Daizy fra Fevik – et kult band som gjerne vil ha meg med på lyd fremover. Det kan være en fin mulighet til å følge et band på vei opp, men kanskje litt lite penger.

Mer jobb

Etter dramatiske nedskjæringer i Grimstad kommune ga rådmannen oss ansatte et lite motivasjonsseminar under tittelen Meg selv som ressurs. Torleif Lundqvist skulle gi oss "et påfyll til vår indre kilde." Temaer for dagen var:

  • Forventninger
  • Innvirkning på atferd
  • Helse og trivsel
  • Vi er det vi tenker
  • Tilbakemeldinger
  • Hvordan påvirkes/påvirker du dine omgivelser
  • Oppmerksomhet og selvbilde
  • Ansvarlighet
  • Å ha hovedrollen i ditt eget liv
  • Inspirasjon og motivasjon

Ganske enkle saker som det er nødvendig å ta om igjen med jevne mellomrom. Vanligvis skal jeg være nøytral i forhold til de kunstneriske prestasjonene på scenen eller lerretet – min oppgave er jo å være tilrettelegger og formidler – men seminaret var beregnet på oss ansatte og er vel verdt litt oppmerksomhet:

Motivatoren (eller inseminøren) var svært folkelig, flørtet vilt med publikum, lokket folk med seg ved hjelp av eksempler som alle kunne kjenne seg igjen i – krydret med småspennende historier om barn og avhengighet og annerledes sex og sånt – og fikk bevegd 400 ansatte, forhåpentlig i rett retning. Etterpå satt jeg og lurte på om jeg hadde vært på vekkelsesmøte, stand-up-show eller, faktisk, var blitt inspirert.

Tja, tidvis krever jobben en god porsjon galgenhumor, så all moro er vel av det gode. Et par lokale arrangører gjør sitt beste for å ødelegge sceneriggen og det tekniske utstyret, med påfølgende syltynne bortforklaringer – Gud, gi meg styrke! – så det er nok å henge fingra i. Heldigvis er Riksteatret nå på vei inn med sine vårturneer og proffe folk.

[ til topps ]

Foran sphinxen ved Kairo :: Desember 2002 i Egypt

Foto © Øyvind Haaheim!

Mer fremmed kultur!

On Line-reisebrevet fra Egypt er nå flyttet til livetdelen av nettstedet. Livet er en ny del som skal utfylle aktuelt- og cv-sidene.

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no