Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

2001 « blogg

Her er du nå :: www » no » blogg » 2001 :: flink gutt/jente!

Siden midten av januar har jeg vært driftstekniker ved Grimstad Kulturhus. Jobben er å vise film på dagtid og å holde utstyr og installasjoner i operativ og forskriftsmessig stand; Sceneriggen er for eksempel nylig resertifisert.

De fagene jeg har mest nytte av i jobben, er fysikk, logikk og offentlig forvaltning. Offentlig forvaltning er et godt utgangspunkt for å møte leverandører, servicefolk, administrasjon og kunder på en saklig og profesjonell måte. Logikken er god å ha når en skal lete etter mekaniske og elektriske feil, eller søke å forstå komplekse systemer med gjensidig avhengige faktorer. Mens tredjeårs fysikk fra videregående skole er nyttig for å forstå mekanikken i det hele.

* Kart over Agder :: Et eksotisk område

Grimstad Kulturhus ble åpnet 6. desember 1985, av daværende statsminister Kåre Willoch, som har sommerhus her nede. Kulturhuset har tre saler oppkalt etter litterære verk knyttet til Grimstad. Catilina var Henrik Ibsens første skuespill (1850), og ble skrevet under pseudonymet Brynjolv Bjarme da han som ung bodde i Grimstad og gikk i apotekerlære.

Catilina-salen er på 415 plasser og brukes til kino og teater, har B-scene og orkestergrav, og tilfredsstiller Riksteatrets krav. Den nest største salen, med 109 plasser, er en ren kinosal. Den er oppkalt etter romanen Pan av Knut Hamsun. Fra 1918-52 bodde han på Nørholm, sørvest i Grimstad, mot Lillesand kommune. Den minste kinosalen har 50 seter og heter Vesle Hallvard, oppkalt etter Landvik-forfatteren Kristen Stallelands nynorske tekst fra 1905. I tillegg er det kiosk og en del større og mindre rom som er egnet for teater- og musikkøving, utstillinger, møter, foredrag og annet ...

Det er et aktivt teatermiljø på Sørlandet, og vår største sal brukes ofte til oppsetninger. Lokale og regionale krefter setter opp revyer og lettere underholdning, mens Riksteatret er innom med de fleste av sine turnéer. Catilina leies ut med eller uten lyd- og lysutstyr, og jeg betjener lokale og gjestende leietakere.

Kortfilmfestivalen bruker kulturhuset i juli hvert år. Et par dager før det braker løs kommer en gjeng teknikere ned for å stille om maskinrommet til sitt bruk. Etter en intens uke forsvinner de som dugg for solen, og vi tilbakestiller huset og maskineriet slik at vi noen timer senere kan avvikle vanlige forestillinger.

Det blir stort sett "bare" praktiske gjøremål på meg, så arbeidslivet er ikke akkurat gloriøst eller kulturfaglig utfordrende med strategiske perspektiver. Som faglig påfyll tar jeg faget Film og kino, fem vekttall fordypning i kulturfag ved Høgskolen i Telemark, Bø. Og det passer godt som intellektuell motvekt til dager fylt med praktiske gjøremål. Fritiden brukes ellers på radiolytting, aviser, språk, kunst og livets goder.

Quart

I sommer fikk jeg jeg endelig kommet meg på Quart-festivalen. P J Harvey gjorde en grei jobb, men det var litt lyst og jeg skulle gjerne ha sett henne på en klubb i stedet for på Idrettsplassen. bob hund så jeg første gang på Kroa i Bø våren 1999, og de var like morsomme denne gangen. Deres utgave av Pere Ubus låt "Final Solution" er den beste versjonen jeg har hørt på lenge. Rytmeensemblet Mayhem og deres Black Metal-estetikk var ellers god underholdning.

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no