Hurtiglenker til innhold, navigasjon, søkeboksen eller bytte av layout

Høsten og vinteren 2000-01

Her er du nå :: www » no » blogg » 2000 :: ja, velkommen til min aller første blogg!

Senhøstes 2000 jobbet jeg for Teater Osiris i Trondheim. Teateret er et småskalateater, bygd rundt skuespilleren Roar Kjølv Jenssens forestilling "Hjortefot og Kristiansen." Ved årsskiftet var forestillingen spilt snart 200 ganger og sett av nesten 35.000 barn og voksne.

I november hadde jeg en mindre operasjon/incisjon, hvor en betent slimpose foran kneet ble fjernet. Etterpå sendte nervetrådene i og rundt kneet uvante signaler til hjernen, og jeg hadde dårlig styring og merkelig gange i lang tid.

* Kanskje John Cleese også hadde prepateral, inflammert bursitt?

I desember var jeg på jobbintervju i Grimstad i Aust-Agder. Stillingen som driftstekniker ved Grimstad Kulturhus hadde et klart definert innhold med gode utviklingsmuligheter. Jeg flyttet ned i januar og fikk ansvar for vedlikehold og utleie av husets kino-, lys- og lyd-, og scenetekniske utstyr. En del av det lyd- og scenetekniske kjente jeg fra før av, gjennom engasjementene for Uffa, Trondheim filmklubb og Kulturstyret på Svalbard.

I Grimstad får jeg fordype meg i tekniske forhold som jeg ikke kjenner godt nok fra før av. Nedslitte kinomaskiner og styringssystemer gir jevnt med utfordringer innen mekanikk, optikk og elektronikk.

Litt oppfrisking av geografikunnskapene, kanskje?

Kommer du langs E18 østfra, fra Grenland og Porsgrunn, kommer du først til Bamble kommune, med Stathelle og Langesund. I Kragerø, Telemarks sørvestligste kystkommune, begynner folk så smått å skarre.

Men det egentlige Sørlandet består av Aust- og Vest-Agder fylker. Her ligger paradisiske småsteder på rekke og rad. Nedover E18 passerer du gjennom kommunene Risør, Tvedestrand med Lyngør, Arendal med Tromøya, Grimstad med Fevik, Vik og Homborsund, og til slutt Lillesand med Brekkestø og Gamle Hellesund.*

Så kommer fylkesgrensa til Vest-Agder, og du er i Kristiansand kommune. Grimstad ligger 21km vest for Arendal og 50km øst for Kristiansand, nesten på sydspissen av Norge.

I portrettet Sørlandstrollet i Dagbladets Magasin for 29. juli 2006, definerte Helene Bøksle (25) Sørlandet slik:

Vilhelm Krag sa at hvis du legger ei kald flaske hvitvin i ei kjerre festet til en hest, og sender hesten nordover fra Kristiansand, så slutter Sørlandet der hvitvinsflaska begynner å bli lunken.

Det ble vel kanskje i Søgne et sted, det, da, kanskje ...

Neste blogg :: oversikt :: forrige blogg

aage no :: banspam@aage.no :: XHTML :: CSS :: WAI A/508

Denne siden ble sist endret :: 14. April 2014 :: ©

Til topps

www.aage.no 2000 © 2008 www.rolle.no